Уеб програмиране

Уеб програмиране

Уеб приложения, уеб базирани системи, специфични custom модули, приложения за мобилни устройства, приложения за Facebook, приложно-програмен интерфейс /API/, Html5 и Javascript програмиране

SEO

SEO и дигитален маркетинг

SEO оптимизация, онлайн репутация, PR кампании, интернет маркетинг, интернет реклама, Facebook приложения и игри, изработка и поддръжка на Фейсбук страници, социални мрежи

Цена на уеб сайт

 

Колко струва един сайт?

 

Цената на уеб сайта зависи от качеството на изработка и вложения труд.

Ние не правим ЕВТИНИ САЙТОВЕ, ние ще Ви изработим сайт на ДОБРА ЦЕНА, който ще РАБОТИ ЗА ВАС!


За да Ви ориентираме относно процеса на изработка на сайт и цени, моля запознайте се с етапите, през които преминава една изработка на уеб сайт:

 

Първи етап: Предварителeн разговор и проучвания
Предпочитаме не просто да Ви напишем оферта, а да проведем предварителен разговор с Вас, относно Вашите искания и виждания, за да Ви предложим оптималния вариант като уеб дизайн, функционалност, маркетингови елементи и цена при изработката на сайта Ви.

Дългогодишният ни опит, добрите и лошите практики, ни дават възможност да бъдем компетентни в редица области. Дори и  да нямате точно определена представа какво желаете, ние считаме че можем да Ви дадем компетентни съвети и да Ви насочим. Също така е добре да бъде направено проучване на онлайн пазара, конкуренцията и целевите групи, търсенето в Google и точните ключови думи и изрази, които да заложим в изработката на уеб сайта.
На тази база се оформя задание и концепция. Подготвя се оферта и се подписва договор.
Време на изпълнение: от няколко часа до 2-3 дни

 

Втори етап: Изготвяне на проект за структура и дизайн на сайта
Един или повече уеб дизайнери /в зависимост от мащабността на проекта/ изготвят предложение за дизайн и структура на Вашия уеб сайт. Мислите че това е лесно? От това зависи изцяло дали ще имате успешен уеб сайт, и дали той ще работи за Вас. Всеки елемент, всеки линк, всяко изображение, всяка думичка имат значение. За правилното структуриране и дизайн на един качествен уеб сайт са необходими много опит и много знания в различни области. 
Когато са готов, проектът за уеб сайт се предлагаза обсъждане и корекции.
Време на изпълнение:  3-4 дни

 

Трети етап: Изработка на сайта
Първоначалният проект за сайт се доразвива в избраната софтуерна система, добавят се функционални модули, категории, уеб страници,  продукти ако сайтът е електронен магазин, разработва се цялата търсена функционалност и се интегрира  предоставената от Вас информация. При необходимост се интегрират конкретни допълнителни модули и плъгини, в зависимост от търсената функционалност.


Ние предпочитаме да изработим Вашия уеб сайт в изцяло завършен вариант, с всички елементи, текстове и снимки, за да има стилна визия и добра оптимизация за Google, за да сме сигурни, че Ви предаваме най-доброто.  


Много голяма част на оптимизацията на сайта за Google се прави по време на изработката му, като се започне от основното структуриране на уебсайта и се стигне до правилното наименоване на снимките и линковете. Ако един сайт не е изработен добре, ако разработчиците са си спестили време и труд, после може да се окаже много трудна, дори невъзможна SEO оптимизацията на сайта в Гугъл.  

Има три основни грешки, които се допускат при избор на оферта за изработка на сайта:

1. Ако фирмата разработчик не попълва сайта с информация,  а Ви го дава полупразен, цената на сайта ще бъде по-ниска, но ако нямате голям опит в уеб дизайна, SEO оптимизацията и администрирането на сайтове, това ще Ви създаде много главоболия и едва ли ще постигнете добър резултат.

2. Много фирми за уеб дизайн си спестяват работата по доброто структуриране на сайта, първоначалната вътрешна оптимизация и ключови елементи при изработката на уеб сайта, необходими за бъдещото му позициониране в Гугъл. Това води до по-ниска офертна цена за изработка на уебсайт, но и много допълнителна работа по сайта и оптимизациятаму в Google.

3. Има много готови темплейти и теми, които ще намалят цената за изработка на сайт, но ако решите да ползвате такава, трябва добре да се тества предварително, защото има теми и темплейти с много бъгове и технически проблеми, които могат да се окажат неизползваеми, или преработката им да струва много повече, отколкото изработка на сайт със собствен дизайн и функционалност.

Време на изпълнение: например изработка на Wordpress сайт до 30 страници отнема около 10 дни. 

 

Четвърти етап: Прехвърляне на сайта на постоянен сървър и тестване
Време на изпълнение:  няколко часа

 

Пети етап: Базова (вътрешна) оптимизация
Ние държим да поставим основите на оптимизацията на всеки сайт, които правим, защото нашата философия е, че ако сайтът работи за Вас, ще бъде най-добрата реклама и за нас. След като приключи основната част по изработката на сайта и се пусне live, SEO оптимизатор ще прегледа кода, страниците и елементите в сайта за да направи корекции или добави допълнителни елементи и мета тагове.

Повечето фирми в нашия бранш не включват вътрешна оптимизация на сайта в изработката му, което води до по-ниска цена, но това ще ви струва допълнително не малка сума по преработката му. 
Време на изпълнение: 2-3 дни

 

Шести етап: Обучение на клиента за работа с администрацията
Изготвяне на инструкциите за администиране на сайта или провеждане на и обучение
Време на изпълнение: няколко часа

 

При изработката на един уеб сайт обикновено работят няколко души /уеб дизайнер, уеб разработчик, мениджър, SEO оптимизатор/. При по-сложните проекти е необходимо участие на програмисти и други специалисти.

 

Сами разбирате, че ако желаете да имате качествен уеб сайт, който да работи за Вас през следващите няколко години, това си има своята цена.

Всеки от опит знае, че като купи нещо евтино, то обикновено е боклук или е за еднократна употреба. Ако някой Ви предложи сайт на цена по-малка от 1500 лева, се замислете дали това е добра инвестиция и дали после няма да Ви е необходимо да си го купуване отново.

Ние се стремим да предлагаме възможно най-добри цени, съобразени с всеки конкретен клиент и същевременно с това държим да поддържаме екип от професионалисти. Държим да предадем във Вашите ръце качествен, добре изглеждащ и функционален уеб сайт, с който да се гордеете, а и ние също. Можате и сами да направите една бърза калкулация на точките по горе, за да добиете представа за цената на сайт.  Всеки качествен продукт има своята цена.

Ориентировъчната цена за изработка на стандартен фирмен сайт на WordPress e около 1500 лв. /без ДДС/.  

Ние ще ви направим сайт, който ще бъде Вашето лице, Вашият престиж, Вашата реклама, ще подпомогне развитието и управлението на бизнеса Ви. Това си има своята цена.

 

Седми етап: Още много работа
След официалния старт на сайта Ви в Интернет има още много работа. Редовното поддържане на уеб-сайта с актуална и полезна информация, намиране на допълнителни варианти за популяризиране и маркетинг - това е много труд. Все още немалко хора мислят, че да си поръчаш уеб сайт е като да си поръчаш рекламен календар за Коледа, но истината е, че работата тепърва започва. Ако искате да постигнете желаните цели, естествено. Ние предлагаме по-нататъшно съдействие,  предпочитаме да не изоставяме клиентите си, а да им бъдем максимално полезни.  Предлагаме поддръжка на уеб сайт, SEO оптимизация, други онлайн услуги, консултантска помощ, помощ при администриране на сайта.

 

вижте още Цени и срокове